Bradepandekage – Gulerodskage

Antal 12 personer
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Gulerodskage

  • 4 æg str. M/L
  • 300 g brun farin
  • 2,5 dl solsikkeolie
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk cake factor kagekrydderi eller 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 fintrevne gulerødder

Ostecreme

  • 1 ⁄2 god vaniljestang
  • 200 g flormelis
  • 140 g blødt smør
  • 225 g neutral flødeost
  • 1-2 spsk citronsaft

I øvrigt

  • 50 g god hvid chokolade
  • spiselige blomster

Sådan gør du

Gulerodskage

  1. Pisk æg og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolien i æggemassen lidt efter lidt. Bland alle de tørre ingredienser og sigt det hele i æggeblandingen - vend det forsigtigt sammen. Riv gulerødderne og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en bradepande. Bag gulerodskagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 min. Lad kagen køle af i formen.

Ostecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Bland dem med lidt af flormelissen. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse. Pisk flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet – ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Vend citronsaften i. Kom cremen på sprøjtepose med en stor stjernetylle og afsæt en masse fine toppe af ostecreme på kagens overflade.

I øvrigt

  1. Hak chokolade fint og drys ud over kagen. Pynt af med spiselige blomster.