Brunkager

Antal 25 småkager
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Dej

  • 125 g smør
  • 200 g mørk sirup
  • 150 g brun farin
  • 2 tsk cake factor kagekrydderi
  • 2 tsk natron
  • 1 æg str M/L
  • 500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
  • et nip salt

Glasur

  • lidt flormelis
  • lidt vand
  • evt. lidt kokosmel

Sådan gør du

Dej

  1. Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderi og natron, og lad massen boble let op. Tag gryden af varmen, og lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet, og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over. (Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.)
  2. Rul dejen ud og udstik de julemotiver, du ønsker. Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min. Lad kagerne køle af, inden du pynter dem.

Glasur

  1. Rør flormelis og vand sammen til en sej glasur og dekorer dine brunkager, som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.