Chokolademousse med pistacie-saltkaramel

Antal 4 portioner
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Chokolademousse

  • 100 g god mælkechokolade
  • 100 g god mørk chokolade 70 %
  • 4 dl piskefløde

Pistacie-saltkaramel

  • 25 g grønne pistacienødder
  • 1 tsk havsalt
  • 4 spsk færdigkogt kondenseret mælk karamel

Pynt

  • 25 g mørk chokolade høvlet
  • 5 g grønne pistacienødder
  • 20 friske blåbær

Sådan gør du

Chokolademousse

  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i en tykbundet gryde. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend 1/3 af flødeskummet i chokoladen, imens den stadig er lun. Vend herefter resten af fløden i massen, og vend det forsigtigt sammen til en luftig mousse.

Pistacie-saltkaramel

  1. Hak pistacienødderne mellemgroft og kom dem op i en skål. Tilsæt salt og karamel, og rør det sammen.

Pynt

  1. Kom 1 spsk karamel i hver ramekin (eller glas) og fyld herefter chokolademousse i. Stil dem på køl i mindst 1 timer eller natten over.

Opskriftsvideo