Lagkage med vaniljecreme

Antal 8 personer
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Kagecreme

  • 1 god vaniljestang
  • 3 spsk lyst rørsukker
  • 30 g maizena majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 dl piskefløde

Lagkagebunde

  • 3 æg str M/L
  • 175 g lyst rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 70 g kartoffelmel

I øvrigt

  • 3 spsk god lemon curd
  • 3 spsk god hindbærmarmelade
  • frysetørrede hindbær
  • rød skovsyre

Sådan gør du

Kagecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.

Lagkagebunde

  1. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker til en meget luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Fyld dejen i en springform (24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes.

Samling

  1. Flæk lagkagebunden i to lige tykke dele med en savtakket kniv. Kom den ene bund på et kagefad og smør 3 spsk lemon curd ud på bunden. Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med vaniljecremen. Hæld vaniljecremen på sprøjtepose med en stor glat tylle. Afsæt toppe af vaniljecreme på bunden med lemon curd. Smør 3 spsk hindbærmarmelade ud på den anden bund og placer den oven på den anden bund. Afsæt en krans af vaniljetoppen langs kanten af kagen. Dekorér med frysetørrede hindbær og skovsyre.

Opskriftsvideo