Lakridssmåkager

Antal 20 småkager
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Dej

  • 1 god vaniljestang
  • 60 g flormelis
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk lakridsgranulat
  • 1 tsk lakridspulver
  • 80 g blødt smør
  • 2 æggeblommer

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis, vaniljesukker, mel, lakridsgranulat og lakridspulver op i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt æggeblommerne ind i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min.
  2. Udrul dejen i 2-3 mm. tykkelse på et bord let drysset med mel. Udstik småkager efter ønske. Placer dem på en lav bradepande eller en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 min.