Mazarinkage med mælkechokolade og figner

Antal 4 personer
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Mazarinkage

  • 1 god vaniljestang
  • 100 g lyst rørsukker
  • 150 g rå marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg str. M/L
  • 45 g kage hvedemel
  • 25 g god mælkechokolade
  • 2 friske figner

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper. Tilsæt æggene, ét ad gangen. Tilsæt mel og vend det hele forsigtigt sammen. Kom dejen på sprøjtepose, og klip et passende hul. Fyld lige meget dej i de fire små ramekiner. Hak chokoladen eller anvend chokoladeknapper. Skær fignerne ud i små skiver. Placer 2-3 skiver figen i hver ramekin og drys med mælkechokolade - pres det hele let ned i dejen. Bag dem ved 180 grader i 30-35 min. Lad dem køle helt ned.