Mazarinkage med pære og blåbær (glutenfri)

Antal 8 personer
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Mazarinmasse

  • 150 g lyst rørsukker
  • 200 g rå marcipan
  • 200 g blødt smør
  • 4 æg str. M/L
  • 110 g mandelmel
  • 1,5 pære
  • 50 g friske blåbær
  • 20 g mandelflager

Sådan gør du

  1. Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper. Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mandelmel, og vend det hele forsigtigt sammen. Kom dejen op i springform (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og glat overfladen af dejen ud. Skær tynde skiver af pære og placer dem i små buketter og gør plads til blåbær imellem pærerne. Drys kagens overflade med mandelflager. Bag kagen ved 180 grader i 40-45 min. Lad den køle ned i formen, og server den som den er eller sammen med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Opskriftsvideo

Opskriftsnoter

TIP: Skal kagen ikke være glutenfri kan mandelmel skiftes ud med 70 g kage hvedemel eller alm. hvedemel.