Rødkålssalat

Forfatter KitchenAid

Ingredienser

  • 1 rødløg i tern
  • 1 fintskåret rødkål
  • 1 æble i små tern
  • 2 stængler bladselleri skåret ud i halvmånefor- mede stykker
  • 200 g røde druer halverede
  • 1 håndfuld valnødder eller ristede hasselnødder, græskarfrø, solsikkefrø mv.

Til dressingen:

  • 4 spsk. jomfruolivenolie
  • 2 spsk. valnøddeolie
  • 2 spsk. grovkornet sennep 1 spsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. sherryeddike
  • Et par stilke bredbladet persille
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

  1. Start med den syrlige dressing. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.

    Skær rødkålen i små tynde strimler. Hæld lidt af dressingen over rødkålen med en ske for at marinere den. Lad den stå. Der kan eventuelt tilføjes mere eddike, hvilket vil gøre kålen lidt blødere og give den en frisk, let syrlig smag.

    Skær rødløget i små tern, og bland det med rødkålen.

    Skær æble og bladselleri i tern. Bland æble- og selleritern i rødkålsblandingen. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt mere dressing. Pynt salaten med de overskårne druer, hakkede nødder, salt, peber og et par stilke bredbladet persille.