Sirupsmuffins med karamelfosting

Antal 12 muffins
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Sirupsmuffins

  • 50 g blødt smør
  • 50 g lyst rørsukker
  • 75 g brun farin
  • 2 æg str. M/L, stuetempereret
  • 250 g kage hvedemel
  • 1,5 tsk cake factor kagekrydderi
  • 10 g natron
  • 125 g mørk sirup
  • 125 g kærnemælk

Karamelfrosting

  • 250 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 200 g natural flødeost
  • 3-4 spsk færdigkogt kondenseret mælk karamel

I øvrigt

  • Chokolade/karamel krymmel

Sådan gør du

Sirupsmuffins

  1. Pisk smør og begge slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør lidt mellem hvert æg. Sigt mel og krydderi i en skål, og bland det i æggesnapsen skiftevis med sirup og kærnemælk. Hæld dejen på sprøjtepose og fyld dejen i formen (muffinform med 12 faste huller). Bag dem ved 180 grader varmluft i 15-20 min. Lad dem køle af.

Karamelfrosting

  1. Pisk smørret lyst og luftigt. Tilsæt flormelis og pisk cremen helt hvid (det tager ca. 5-10 min). Tilsæt flødeost og karamel, og pisk cremen kort igennem. Meget kort – den skal kun lige være ensartet. Kom den færdige karamelfrosting på sprøjtepose med en stor stjernetylle og afsæt en fin spiral på hver muffins.

I øvrigt

  1. Pynt af med chokolade/karamel krymmel, eller det du evt. har i skuffen.