Sydlig laks


Antal 4 personer
Forfatter KitchenAid

Ingredienser

  • 1 øko lime
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. Ras el Hanout
  • 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. flydende honning
  • 600 g laksefilet 1 stk.
  • 2 røde snackpebre
  • 500 ml grøntsagsbouillon
  • 300 g couscous
  • 1 bundt finthakket koriander ca. 50 g
  • 2 fintsnittede forårsløg
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 skål græsk yoghurt blandet
  • med lidt knust hvidløg

Sådan gør du

  1. Skyl limefrugten, og riv skallen over en skål. Halver limefrugten, pres limefrugten og kom 1 tsk. limejuice I skålen. Rør Ras el Hanout, 1 spsk. olivenolie og honning i. Læg laksefileten i et ovnfast fad, og pensl den med olie-, lime- og hvidløgsblandingen. Halver de to snackpebre og fjern kernerne. Peberfrugterne placeres med indersiden op sammen med de kvarte limefrugter rundt om fisken. Stænk lidt olivenolie over peberfrugterne samt salt og peber. Dæk laksen med plastfolie, og stil den i køleskab i 30 minutter.

    Forvarm ovnen til 200 °C. Bag laks og peberfrugter i 15 minutter, indtil laksen er lyserød (eller længere, hvis det foretrækkes). Hæld couscous i en stor skål. Bring bouillonen i kog, og hæld den over couscousen. Lad couscousen køle af i ca. 5 minutter.

    Tag laksefileten ud af ovnen, læg sølvpapir over den, og sæt den til side. Rør rundt i couscousen med en gaffel, og øs den over i de halverede peberfrugter. Drys til sidst laksen med koriander og forårsløg lige inden servering.

Opskriftsvideo