Tomatsuppe med ovnbagte tomater

Forfatter KitchenAid

Ingredienser

  • 1 1 ⁄2 kg modne tomater på stilk skåret i halve 2 løg skåret i kvarte
  • 0,6 dl olivenolie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 3 tsk. revet ingefær
  • 1 lille finthakket rød chilipeber uden frø 3 dl tomatjuice
  • 1 l kokosmælk
  • 1 bundt finthakkede korianderblade og -stilke+ hele blade til pynt
  • 1 spsk. farin
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 7 1 ⁄2 dl grøntsagsbouillon Saften af 1⁄2 limefrugt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Halver tomaterne, skær løgene i kvarte, og spred det hele ud over en stor bageplade. Dryp med lidt olivenolie. Tilsæt salt og peber, og lad grøntsagerne bage i 11⁄2 time, indtil tomaterne er meget bløde og let brændte.

    Varm 1 spsk. olivenolie på en pande ved middel varme. Sauter hvidløg, ingefær og rød chilipeber i 1-2 minutter for at frigive aromaen. Tilsæt tomatjuice, grøntsagsbouillon, kokosmælk og hakket koriander, og lad det simre i 6-8 minutter. Tilsæt farin, fiskesauce, ovnbagte tomater og løg samt væsken fra bagepladen under omrøring. Lad suppen simre i yderligere 2 minutter, til den er kogt lidt ind.

    Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af. Hæld suppen over i en blender, tilsæt limesaft, og blend indholdet, til massen er glat og ensartet. Smag til med salt og peber. Server suppen varm eller afkølet og pyntet med korianderblade.