Vaniljemuffins med hindbærguf

Antal 12 muffins
Forfatter Ditte Julie Jensen

Ingredienser

Vaniljemuffins

  • 60 g blødt smør
  • 200 g lyst rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg str. M/L
  • 1,75 dl sødmælk

Hindbærguf

  • 70 g æggehvider
  • 70 g hvidt sukker
  • 70 g flormelis
  • 1 tsk hindbærstøv

Pynt

  • frysetørrede hindbær/skovbær
  • rød skovsyre

Sådan gør du

Vaniljemuffins

  1. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og salt i en røreskål (gerne en røremaskine eller el-mikser), og rør det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Kom dejen op i en sprøjtepose og fyld 2/3 dej i hver form. Bag muffinsene ved 190 grader varmluft i ca. 15-20 min. Lad dem køle af i formen.

Hindbærguf

  1. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis og hindbærstøv i massen og vend det forsigtigt sammen. Smør guffet ud på muffinsene med bagsiden af en ske.

Pynt

  1. Top muffinsene med frysetørrede hindbær/skovbær og rød skovsyre.

Opskriftsvideo

Opskriftsnoter